Una din rețetele succesului, indiferent de domeniu, este perseverența! Nu este nevoie să fi un geniu în matematică pentru a dezvolta o strategie de câștig. O tendință conștientă sau inconștientă a pariorului este aceea de a face apel la o experiență norocoasă din trecut în speranța că se va repeta. Cu alte cuvinte, dacă la extragerea trecută am câștigat pe o combinație loto 3/3, tendința este să repet această combinație. Dacă am folosit un sistem combinat 5,6,7,8/8, în cadrul loteriei Polonia Multi 20/80, tendința este de a juca pe aceelași sistem.

În cazul loteriilor de tip Keno, cu extrageri din 5 în 5 minute, șansele de câștig sporesc. În cazul repetării acelorași sisteme și numere, conform statisticilor pe termen lung, șansele ca numerele să se repete de la o extragere la alta sunt undeva între 25% și 29%. Binențeles că această variantă presupune un buget constant care să permită o pariere regulată, dar ținând cont de numărul des de extrageri, probabilitatea de câștig este mult mai mare decât în cazul biletelor ocazionale și aleatorii. O șansă în plus constă în plasarea mai multor bilete la aceeași extragere, combinând numerele de pe bilete, astfel încât să acoperim cât mai multe variante de câștig.

Chiar dacă în prezent loteriile au creat un algoritm prin care este aproape imposibil să se acopere toate variantele câștigătoare și chiar dacă le-ar acoperi, câștigătorul ar ieși în pagubă, dar în cazul numerelor comune jucate pe mai multe bilete, chiar și un bilet câștigător ar aduce profit pariorului.

Iar aici, indiferent de loterie, se diferențiază 2 tipuri de jucători: aceia care joacă constant, aplicând aceeași schemă, repetând aceleași numere, având șanse mai mari de reușită; și aceia care tânjesc după câștiguri mari și rapide, dar cu șanse slabe de câștig.

De aceea, indiferent de strategia de pariere, este important să se plaseze sisteme realiste. Chiar dacă suntem tentați să plasăm bilete cu mize de 1, 2 ron și câștiguri potențiale de zeci de mii, sute de mii, șansele sunt aproape infime. În acest caz este ideal să jucăm pe bilet mai multe sisteme sau combinații, astfel încât dacă ies toate numerele, câștigăm premiul cel mare, dar dacă ies totuși câteva numere, măcar recuperăm investiția.