Este un lucru de netăgăduit că fiecare „loterist” s-a gândit cel puțin odată la o formulă magică sau o strategie secretă prin care să ghicească toate numerele. În ciuda acestui fapt, loteriile online au dezvoltat algoritmi avansați prin generatoarele aleatorii de numere, astfel încât întotdeauna sunt cu un grad peste inteligența pariorului.

Însă, asta nu a împiedicat jucătorii să dezvolte strategii, să aplice diferite formule sau să experimenteze diferite teorii. În acest articol vom aborda două dintre cele mai testate strategii, care mai mult sau mai puțin au dat rezultate pentru mulți jucători, în special pentru aceia care sunt mai disciplinați și mai orientați către parierea responsabilă.

Una dintre aceste strategii este metoda numită Martingale, aplicată pe cotele numerelor de la loto. Este o metodă simplă, cu șanse mari de reușită în cazul în care sunt implementați pașii acesteia până la extragerea norocoasă, însă profitul nu este tocmai consistent. Singura condiție este aceea că presupune un buget inițial. Cu cât este mai consistent bugetul, cu atât cresc șansele de câștig și implicit profitul.

Principiul acesteia este simplu: putem lua, de exemplu, loteria online Win for Life, la care se extrag 10 numere din 20 și care oferă cotă fixă 2 pentru un singur număr.

Pariem 25 Ron, dar pierdem.

Apoi pariem dublul pariului anterior, adicar 50 ron, dar pierdem.

Din nou pariem dublul pariului anterior, adica 100 ron, dar pierdem.

Dublăm din nou pariul, adică 200 ron și câștigăm.

Deși profitul pe o cotă mică nu poate fi foarte mare, șansele de câștig sunt rezonabile ținând cont de faptul că loteriile de tipul 10/20 oferă o mai mare probabilitate de reușită.

O altă strategie verificată de pariori constă în aplicarea secvenței lui Fibonacci. Logica șirului numerelor lui Fibonacci funcționează ca în exemplul următor: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13 etc. Adică următorul număr în această secvență reprezintă rezultatul sumei celor 2 numere anterioare (1+1=2; 1+2=3; 2+3=5; 3+5=8; 5+8=13). Și în această strategie se alege o cotă pe care se pariază o oarecare sumă, urmându-se șirul acestor numere. În cazul unui pariu pierzător suma pariată pe următorul bilet va urma secvența numerelor lui Fibonacci, adică:

Pariem 10 ron pe o cotă fixă de 4, dar pierdem.

Din nou pariem 10 ron pe aceeași cotă de 4, dar pierdem.

La următorul pariu riscăm 20 de ron pe aceeași cotă de 4 și din nou pierdem.

Însă la următorul pariu mizăm 30 de ron pe aceeași cotă de 4, dar câștigăm.

În aceste condiții suma totală pariată este de 70 ron, iar câștigul de 120 ron.

Așadar, această strategie se dovedește mai eficientă și cu cât câștigul vine mai târziu, cu atât profitul este mai mare. Dar și în această situație este necesar un buget serios și implicit asumarea de riscuri.

Însă orice parior știe:

„Nu riști, nu câștigi!”