Loto KENO

Una dintre cele mai populare loterii online este cea de tipul KENO. Acest joc își are originea în China Antică. Legenda spune că acest tip de joc a salvat un oraș în timp de război și a ajutat la construirea Marelui Zid Chinezesc, deoarece o parte din banii încasați de pe urma biletelor erau trimiși pentru lucrările costisitoare ale marelui zid. Pe o foaie de hârtie erau printate primele 80 de caractere din Textul Clasic de 1000 de Caractere, din care apoi erau selectate simbolurile câștigătoare. Ulterior, prin porumbei călători aceste „numere câștigătoare” erau trimise către satele și orașele îndepărtate.

Odată cu trecerea timpului, jocul a devenit din ce în ce mai popular și a fost adaptat în funcție de politica casino-urilor și a loteriilor care și-au asumat acest tip de joc, dar principiul jocului a rămas aceelași.

Jucătorii pariază alegând unul sau mai multe numere dintr-o grilă (de obicei) de la 1 la 80. După ce pariurile au fost plasate, se extrag 20 de numere câștigătoare (în cazul altor variante de tip KENO se extrag mai puține numere). Numerele sunt extrase la întâmplare de către un generator aleator de numere.

Printre cele mai populare extrageri de tip KENO se numără:

Win for Life, unde grila de pariere se încadrează de la 1 la 20, extrăgându-se 10 numere.

Polonia KINO și Finlanda KINO cu numere de la 1-70, extrăgându-se 20 de numere câștigătoare.

Clasicul Grecia KINO cu până la 80 de numere din care se extrag 20, dar și Italia KENO, cu posibilitatea de a alege până la 20 de numere câștigătoare de la 1 la 90.

Suma minimă pariată pe un bilet pornește de la 1 ron pe bilet, iar opțiunile de pariere pot fi simple sau combinate. Dacă în cazul clasicului Loto 6/49 posibilitatea de câștig începe de la 3, 4 numere pe bilet, situație în care este foarte greu de câștigat, în cazul acestor loterii se pot selecta până la 16 numere pe bilet, alegându-se orice posibilitate de câștig.

În plus, extragerile acestor loterii au loc din 5 în 5 minute, desfășurându-se astfel pe durata întregii zile sau chiar pe durata întregii nopții. Acesta este un avantaj oferit numai de casele de pariuri online, unde se pot plasa pariuri la orice oră din zi sau noapte de pe orice dispozitiv electronic.

Evident, potențialele câștiguri diferă în funcție de suma pariată și de cota care rezultă ca urmare a combinației de joc aleasă, însă câștigul maxim obținut pe un bilet se oprește, în general, la suma de 150.000 de ron.